Älmhult - FC Hessleholm, 4-0 (2-0)
2017-08-27 20:31

Vi var med bra från början, men ju längre matchen led ju djupare kom vi i försvaret. Hemmalaget gör båda sina mål inom fyra minuter i mitten av halvleken.

Andra är första lik, vi har svårt för att komma till lägen och precis som första gör hemmalaget två mål i mitten av halvleken.

Sett över hela matchen saknades den energin som fanns mot Hittarp, hemmalaget var starkare än oss idag.  

FC Hessleholm - Hittarp, 1-3 (0-0)
2017-08-27 20:28

Första halvlek var bortalaget starkast och hade mest boll, men närmare en till ribbträff kom de ej.

Andra är första ganska lik, men vi börjar få mer att säga till om. I minut 66 gör vi så 1-0 och chans på fler. Dock får vi tre olyckliga minuter mot oss i slutskedet då bortalaget vänder och vi får inkasserar en förlust.  

Billesholm - FC Hessleholm, 3-4 (1-4)
2017-08-16 20:16

Första matchen på höstsäsongen och en väldigt viktig match. Första anfallet är hemmalagets och vi får rensa på mållinjen, Billesholm fortsätter att trycka på och på ett genomlöp gör de så 1-0 i minut 21. Vi låter oss inte slås ner utan tre minuter senare lobbar Michan in kvitteringen. Nu har vi en bra period och i minut 29 gör Willma J sitt första A-lags mål på inlägg från Zandra. I minut 35 frispelar Nilla, Michan som gör 1-3. Fem minuter senare återgäldar Michan passningen till Nilla som gör 1-4.

Andra inleds med ett friläge för oss, men sedan skiftar matchen ansikte. Med bolltapp på egen planhalva sticker hemmalagets anfallare ifrån och reducerar i minut 51. I minut 66 kryper de ytterligare närmare genom att göra 3-4. Sista 25 blir därför en gastkramning, men vi lyckas reda ut anstormningen och tar tre väldigt behövliga poäng.

Sett över hela matchen så skulle vi avgjort tidigare, hemmalaget hade onödigt många chanser i andra. Rädslan att förlora var större en viljan att vinna, så matchen blev onödigt spännande på slutet. Nu ser vi fram mot nästa match då vi tar oss an tabelltvåan.

FC Hessleholm - Åhus IF, 6-1 (3-1) träningsmatch
2017-08-16 20:11

Så fick vi då äntligen vår genomkörare inför höststarten. Det man såg tydligast är skillnaden på divisionerna. När vi höll skärpan så var det mycket boll på bortalagets planhalva, Åhus stod upp bra och spelade en trevlig fotboll. Målen droppade dock in med jämna mellanrum.

Målskyttar: Michan, Nilla och Belle två var.

FC Hessleholm - Furulund, avbruten
2017-08-06 19:55
Tanken var att vi skulle få två genomkörare inför omstarten i serien. Torsdagens match varade i fem minuter och vi hann med tre bra anfall, sedan avbröts matchen för att det åskade. Med detta kom ett ordentligt ösregn som gjorde planen fullt i klass med den som var i matchen mellan Tyskland och Danmark. Inte mycket att göra åt, så nu hoppas vi på bättre väder på tisdag.
FC Hessleholm - Västra Karup, 1-2 (0-1)
2017-06-30 21:48

Matchen startade med mycket boll på mittplan, det tog en bra stund innan första skottet kom. Fc började ta över matchen och skapade en del bra chanser, men vi har svårt att få till de riktigt vassa chanserna. I minut 27 gör så bortalaget 0-1 på ett långskott som seglar över vår målvakt, inte helt rättvist kan jag tycka. Vi viker inte ner oss utan fortsätter att försöka anfalla.

Andra halvlek börjar vi sämre, fanns inte riktigt den energin som vi hade i första, kanske tröttheten började komma. I minut 66 tappar vi boll på helt fel ställe och det utnyttjar Karup som gör 0-2. Nu kanske man trodde att vi skulle vika ner oss, men det blev tvärtom. Helt plötsligt var det fullt ös igen, vi skapade chanser på löpande band, men som innan vi har svårt att få till det. På hörna nickar Nilla in reduceringen i minut 83 och lite hopp skapades. Dock blev det mest kamp på mitten efter detta.

Sett över hela matchen spelade vi betydligt bättre än på länge, men tyvärr hjälper inte detta. Flest mål vinner.. 

Trönninge - FC Hessleholm, 2-2 (2-1)
2017-06-26 20:08

Två lag som var i stort behov av poäng. Hemmalaget börjar bäst och sätter tufft tryck på vår backlinje, vi lyckas freda oss och i minut 9 drar Belle iväg och slår en passning i djupled till Michan som sprintar ifrån backlinjen och sätter säkert 0-1. Trönninge fortsätter att anfalla och genom hörnor * 2 så både kvitterar och tar de ledningen.

Andra undrar vi som var på plats om hemmalaget skulle kunna hålla uppe sin energi. Svaret var nix, vi jämnade ut matchen och kunde skapa ett antal bra anfall. Trönninge var dock inte ofarliga utan de hade också några farliga anfall. På pass från Michan så kvitterar Belle i minut 83 och det resultatet står sig matchen ut.

Sett över hela så skulle hemmalaget gjort fler mål i första halvlek, vi fick till det bättre i andra så resultatet får väl ses som hyfsat rättvist.

FC Hessleholm - Eskilsminne, 1-5 (1-3)
2017-06-18 20:50
Fortsatt tufft för våra tjejer, de kämpar på men kan inte stå upp mot bortalaget. 0-1 i minut 12, kvittering av Knar två minuter senare men sedan drar de ifrån. Sett över hela matchen så var det inget snack om vilka som var bäst.
Kullabyggden - FC Hessleholm, 7-0 (2-0)
2017-06-06 18:46
Vi står upp bra i första halvlek och håller ihop laget väl. I andra blir det förra matchen, vi mattas och målet droppar in med jämna mellanrum. Det intressanta här är att hemmalaget har kört med i stort sett samma lag de sista tre åren vi mött dem. Att det gör skillnad visade sig tydligt idag.
FC Hessleholm - IF Centern, 1-2 (1-0)
2017-06-06 18:44
Efter en väl genomförd första halvlek där Villma gör mål i minut fyra och vi kanske borde gjort fler så tröttnar vi i slutet av andra och tyvärr så lyckas bortalaget vända och vinner med uddamålet.
Kvibille - FC Hessleholm, 4-0 (1-0)
2017-05-21 20:18

Kvibille började piggast idag och hade två skott i ribban tidigt. 1-0 kom också i minut 9 när vi blev upprullade. Tjejerna samlar ihop sig och jämnar ut matchen. Tyvärr så missar vi en straff i mitten av halvleken, med sista biten av halvleken spelade vi riktigt bra.

Andra börjar med en riktig kalldusch när hemmalaget gör 2-0 i minut 47. Efter det åker intensiteten ner och när de så gör 3-0 är det tufft. Orken börjar tryta och hemmalaget fastställer slutresultatet till 4-0 på hörna alldeles i slutet. 

FC Hessleholm - Röke, 3-3 (0-1)
2017-05-14 20:27

Årets enda derby i Hässleholm och med allt vad det innebär. Vi började bäst och skapade tre riktigt heta chanser första tjugo, men som vanligt när inte bollen vill in så blir det ett åt andra hållet istället. Mycket riktigt, på sin enda chans i första så gör bortalaget mål, och det står 0-1.

Andra släpper vi in ett till i början, men genom reducering av Villma H så får lite hopp igen. Tyvärr lyckas vi missa en straff och sedan gör Röke 1-3 och uppförsbacken är tuff. Nu visar åter våra tjejer bra moral och ger sig inte. Nilla reducerar i minut 73 och Michan kvitterar i minut 82, och det resultatet står sig matchen ut.

Sett över hela så har vi svårt för lag som spelar på Rökes sätt, fysisk fotboll utan någon direkt finess. Vi får med oss poängen genom hårt arbete och mycket bättre ork, bortalaget gick på knäna sista kvarten och det var då vi hämtade upp underläget.  

FC Hessleholm - Älmhult, 2-2 (1-2)
2017-05-11 19:27

Första tanken som slog mig innan match, var hur mycket förra matchen hade satt sig i huvudet på tjejerna. När så matchen startade så var svaret: Noll. Här var det fullt ös från början, första chansen var dock bortalagets men redan i minut 10 sticker Michan ifrån försvaret på en passning från Linnea B, och det står 1-0. Spelet jämnar ut sig och med vinden i ryggen så får Älmhult övertag på oss. I minut 20 drar de ett långskott som smiter in vid stolpen och sju minuter senare så gör de ytterligare ett. Efter detta blir det mycket boll på mitten, men bortalaget hade betydligt mer bollkontakt än oss.

I andra är matchbilden helt annorlunda, nu är det vi som har mest boll och får till ett antal chanser mot Älmhults målvakt. Tiden är dock på väg att löpa ut, men vi får en hörna som Belle snyggt lyfter in, och i röran framför mål trycker Hiba in den ( officiellt har Belle fått det) och det är kvitterat. Avspark och domaren blåser av matchen.

Sett över hela var ändå resultatet rättvist, vi hade varsin halvlek, men tycker nog att vi inte hade behövt vänta till matchens sista spark innan vi kvitterade.

Hittarp - FC Hessleholm 8-0 (4-0)
2017-05-08 20:05
Dagens match mot Hittarp började bra med spel koncentrerat till mittplan. Inget av lagen hade några direkt målchanser. Första farligheten kom efter 17 minuter när en spelare från hemmalaget plötsligt står helt ensam i FCH:s straffområde. Alla trodde nog att domaren skulle blåsa för offside (till och med spelaren som fick bollen som även hon stannade upp och för ett tag slutade spela) men ingen signal kom och bollen slogs i mål och 1-0 var ett tråkigt faktum.

Efter detta mål så rullade det på snabbt för hemmalaget, sex minuter senare hade det blivit både 2-0 och 3-0 då försvaret i FCH gått bort sig och inte lyckades rensa tillräckligt. 4-0 kom på nick i 33:e minuten.

I den 36:e minuten byttes Gabriella Stiernfeldt in och gjorde i och med detta debut A-laget.

Andra halvlek började med tryck från Hittarp som redan efter ett par minuter hade utökat till både 5-0 och 6-0.

I den 55:e minuter byttes Wilma Lindström in, som även hon gjorde A-lags debut idag.

Hittarp fortsatte att pressa oss och vi höll tätt ett tag, men tyvärr lyckades de trycka in både 7-0 och 8-0 innan matchen var slut.

Det var en tung match för FCH. Hittarp var större och starkare och på grund av skador och sjukdom var vi lite kort på avbytare men även om Hittarp styrde och ställde så var vissa mål lite billiga och förlusten blev större än den hade behövt bli. 

FC Hessleholm - Billesholm 0-0
2017-05-06 11:33

En match som också stördes av vind, FC började i medvind och skapade ett större antal chanser men närmare en ett stolpskott kom vi inte.

Andra hade bortalaget vinden i ryggen och fick då lite tryck på oss, men vi redde ut stormen och matchen slutade utan mål.


Spelade matcher
Sön 8/10 14:00
2 - 4  
Lör 30/9 12:00
6 - 0  
Sön 24/9 16:00
2 - 3  
Lör 16/9 15:00
3 - 3  
Sön 10/9 16:00
1 - 3  
Lör 2/9 14:00
4 - 3  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
FC Hessleholm, 15/10 08:52 
FC Hessleholm, 25/09 11:38 
FC Hessleholm, 10/08 13:22 
FC Hessleholm, 24/04 15:17 
FC Hessleholm, 04/04 17:24 
FC Hessleholm, 09/02 11:32 
FC Hessleholm, 21/01 23:45 
FC Hessleholm, 21/01 23:43 
FC Hessleholm, 20/01 23:54 
 
Instagram
Vid skada
Sponsorer