Välkommen till U-laget


Ett litet tips !!
Du vet väl om att du kan synkronisera din smartphone med vår kalender så att du alltid har aktuella uppgifter om vad som är på gång.

Välj kalender från menyn till vänster och klicka sedan på prenumerera överst till höger i kalender.
2016-12-20 08:25


Träningsmatch FC - Eskilsminne, 3-4 (1-1)
2016-04-03 21:46

Ny tuff match för våra unga tjejer, Eskilminne som kommer att deltaga i U-Elit spelar väldigt fin och kvick fotboll. Dagens match började bortalaget bäst och satte tuff press på vår backlinje, vi reder ut stormen men de lyckas ändå ta ledningen i minut 20. Vi låter oss inte slås ned utan sastar friskt frammåt, vi får en straff och den trycker Nilla in.

Andra är vi inte med från början utan Eskilsminne tillåts göra två snabba. Vi reducerar på hörna när Nilla nickar in sitt andra. Bortalaget gör ett till, men vi avslutar med att Nilla gör sitt tredje, när hon nickar in en frispark.

Sett över hela matchen var ledarna väldigt nöjda med vår insats, som jag skrev innan så spelar Eskil i en serie högre än oss, och är väldigt bra individuellt. Vi står upp bra och tar med oss detta till de avslutande träningsmatcherna.

Träningsmatch FC U - Åhus, 6-2 (3-1)
2016-03-28 18:50

Vårt U-lag fortsätter att övertyga, idag stod ännu ett seniorlag på andra sidan. Åhus kvalade till division 3 ifjor. Vi tar tag i taktpinnen direkt och skapar två farligheter, dock vänder bortalaget på ett av dessa och med för snällt försvarsspel lyckas Åhus ta ledningen. Vi låter oss dock inte slås ned utan tjejerna spelar vidare efter sin idé. Detta ger oxå utdelning är Tuva gör tre mål inom en kvart i mitten av halvleken. Vi rullar vidare och anfaller på båda kanterna och bortalaget börjar se trötta ut.

Andra börjar med att Kajsa E drar ett långskott och gör därmed 4-1. fem minuter senare gör Julia I 5-1 och Tuva avslutar vårt målskytte genom och göra 6-1. Fem minuter från slutet är vi generösa och låter bortalaget göra ett mål till.

Sett över hela matchen var vi ganska överlägsna, när motståndarna försökte sätta press så rullar vi runt inom laget och då tvingas de jaga och luckorna kommer. Nu ser vi fram mot nästa helg då vi möter Eskilsminnes U-Elit lag.

Träningsmatch FC U - Hanaskog, 2-3
2016-03-20 21:20

Dagens match spelades 3*30 och det var ganska intressant hur "perioderna" skilde sig. Första var det välldigt jämt mellan lagen, mycket spel fram och tillbaks. Vi tar ledningen genom och sno bollen, men bortalaget kvitterar innan slut.

Andra är Hanaskogs, när vi har en hel del chanser i början, men gör man inga mål så brukar det bli tvärtom. Bortalaget gör oxå två mål innan slut.

Tredje är vår, en del kanske trodde att vi skulle vika ner oss, men inte. Hanaskog har en del chanser men ju längre perioden varar ju mer tar vi över, och lyckas då även redusera till 2-3 efter det att bollen skulle bara in.

Sett över hela matchen märktes både ålder och tyngden tydligt, vi spelar en betydligt bättre fotboll, men fin fotboll är inte alltid så effektiv. Mycket boll inom laget och en hel del fina kombinationer. Vi ser framåt och nästa helg är det Åhus som väntar.

Målskytt Julia 2 st. 

Träningsmatch Bromölla - FC 3-0.
2016-03-19 18:57
Enligt rapporterna gör vi en väldigt bra prestation och ledarstaben var nöjd med insatsen trots förlusten.
Hesslecupen F17
2016-01-08 23:16
FC Hessleholm slutade på en hedrande silverplats.
Strövelstorps Butikscup 2015
2015-12-28 21:08
FC Hessleholm Vit slutade 2:a och FC Hessleholm Blå 3:a
3:a i Futsal-DM F16/17
2015-12-07 08:15
Den 6/12 spelades DM i Futsal i Rosengårdshallen i Malmö. Vi åkte med 8 taggade tjejer och mötte Skånes bästa lag. Direkt i första matchen mot Köpingebro visade Fanny N med besked att hon är tillbaka i FCH när hon gjorde matchens enda mål. Vi fortsätter mot Södra Sandby och Cajsa E levererar en snygg boll till Stina B och vi gör vårt enda mål mot S.S. som är ett nummer för stora för oss och vinner. Men vi ger dem en tuff match och skapar många chanser särskilt i andra halvlek. Sista matchen i gruppspelet möter vi Husie, vi skapar massor men det är mållöst. Tio minuter in i andra halvlek sätter Linnéa B en frispark som döms bort, slutresultat 0-0. Vi går vidare till spel om 3:e pris där vi möter Vellinge. Nu är det kamp åt båda hållen och båda målvakterna får jobba ordentligt - Johanna L storspelar. Sent i matchen sätter Erica O 1-0 och även om Vellinge skapar en hel del har våra tjejer helt enkelt bestämt sig!
Laget: Johanna L, Fanny B, Erica O, Cajsa E, Fanny N, Linnéa B, Clara H, Stina B
Stolta ledare: Tommy B, Helena S
FCH U vann VDFF sparken 2015
2015-11-15 07:49
FCH U tillsammans med spelare från F99/00 vann Klass C - Div 4. Laget gick igenom cupen i Växjö med 13-2 i målskillnad och vann finalen med klara 7-0.
IFÖ Bromölla - FC Hessleholm, 2-1 (2-0)
2015-08-16 21:42

Då Bromölla fick w.o i sin serie och vår första match inte ligger förrän om en dryg vecka så passade vi på att ta en träningsmatch. Bromölla som spelar i U-Elit var till en början lite rappare i steget och tog för sig bättre. De tog oxå ledning med ett skott i krysset och utökade till 2-0 på en omställning. Andra halvlek står vi upp bättre och får lite fart på vårt spel, 2-1 gör Kajsa Kvist på frispark och vi fortsätter skapa många chanser men bollen vill inte in.

Det vi tar med oss är hur vi fortsätter att arbeta med vårt egna spel, vi orkar hela matchen och dominerar andra halvan. Det är som tränaren sa att man ska aldrig vara nöjd med en förlust.

FC U - Röke IF, 4-2 (2-2)
2015-08-06 10:06

U-lagets första match efter uppehåller och det var en träningsmatch mot Röke. Bortalaget  som leder trean är en intressant värdemätare hur vi står oss mot seniorlag. Vi börjar bäst och gör två snabba mål genom Belle och Willma, efter det blir vi övermodiga och slutar låta bollen göra jobbet och Röke både reducerar och kvitterar.

Andra halvlek är det rivstart igen och åter gör vi två snabba genom Belle och Willma. Röke kommer igen men denna gången släpper vi inte till något utan klarar anstormningen, och med både lugn och skicklighet ser vi till att matchen vinns.

SUGEN PÅ COMEBACK?
2015-08-04 21:40

2015-08-02 12:24
Har du spelat fotboll tidigare men gjort ett uppehåll eller flyttat och är sugen på att börja spela igen är du välkommen till oss. 

Vi är en trupp på 24 tjejer som tränar, spelar matcher och har kul tillsammans. Vi spelar våra matcher i DU Div 1 serien och i F15 Nordöstra.

Vi har alltid plats för ytterligare spelare som kan förstärka och bredda vår trupp, just nu behöver vi ytterligare en målvakt till truppen. 


Match Höllviken - FCH
2015-06-07 20:26
Ytterligare ett trevligt besök i Malmöregionen! Vi ställer upp med ungefär samma lag som de senaste matcherna, det har fungerat bra och spelarna hittar varandra i passningarna. FCH tar kommandot i matchen direkt och spelar stabilt och säkert. Höllviken är en bra motståndare och hela första halvlek bjuder båda lagen på riktigt bra fotboll. Båda backlinjer är säkra och det blir endast ett fåtal målchanser. 0-0 i halvlek. FCH visar tålamod och fortsätter jobba på. Vilma H kör ett riktigt solo när hon springer och trixar sig förbi fyra motståndare och petar in 1-0! 
Knar M nätar en stund senare men det döms bort som offside - snyggt ändå! Till sist fastställer Otto (Julia) slutresultatet till 2-0 med ett underbart distansskott bara för att visa att gammal är äldst... Mycket bra spel tjejer, trevligt med picnic i solskenet efteråt, tack för god underhållning, tack Sigge för pastasallad :-))

Match Husie IF - FCH
2015-06-01 16:42
Bortamatch - vi kan snart guida i Malmöregionen :-)
Damlaget har match i morgon så vi åker med en ung trupp, men det är i stora drag samma spelare som utgjort kärntruppen i U under hela säsongen. Tjejerna är samspelta och hittar varandra på planen och levererar mycket bra spel. I början är matchen jämn, Husie är framför allt fysiskt mycket starka, båda backlinjerna gör ett bra jobb och inget av lagen har många chanser. Vi jobbar på och till slut lyckas Michelle J sätta 1-0 efter en passning av Stina B. Strax innan halvlek springer sig Vilma H fri, får bollen av Olivia G och gör 2-0 och vi går till halvtidsvila med en välförtjänt ledning. Andra halvlek innehåller en hel del tufft spel, Husie får flera muntliga varningar av domaren och till slut också ett gult kort. Två av deras spelare skadar sig och de tvingas tidvis spela med färre spelare på plan. De tröttnar rejält och Vilma H får en underbar boll av Erica O och fastställer slutresultatet till 3-0. Härlig känsla, tre matcher med bra spel och tre vinster i rad, fantastiskt bra jobbat tjejer!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FC Hessleholm, 15/10 08:52 
FC Hessleholm, 25/09 11:38 
FC Hessleholm, 10/08 13:22 
FC Hessleholm, 24/04 15:17 
FC Hessleholm, 04/04 17:24 
FC Hessleholm, 09/02 11:32 
FC Hessleholm, 21/01 23:45 
FC Hessleholm, 21/01 23:43 
FC Hessleholm, 20/01 23:54 
 
Instagram
Vid skada
Sponsorer