SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC HESSLEHOLM
Flick- och damfotboll sedan 2008

Välkommen till FC Hessleholm!
FCH på Gothia Cup
2024-07-15 15:33

Denna vecka deltar våra tjejer födda 2009 och 2010 i Gothia Cup. Tjejerna spelar i gruppen Girls 15 och de ställs i gruppspelet mot Jitex (🇸🇪), TPFC (🇺🇸) & IK Frej Täby (🇸🇪).

 

Gothia Cup är en fantastisk möjlighet för våra spelare att få mäta sina krafter mot både nytt och internationellt motstånd och vi ser fram emot många spännande matcher.

 

Vi önskar tjejerna all lycka till! Följ lagets resultat på Gothia Cups officiella resultatsida.

 

 

Rapport från Kalles Kaviar Cup 2024
2024-07-06 10:13

FC Hessleholm 12/13 (födda 2011, 2012) har haft sikte på att spela Kalles Kaviar Cup i Juni 2024. Alla intäkter till laget har gått till anmälningsavgift och logi/mat. 30 spelare och 5 aktiva ledare fördelades i två lag och inackorderade på Sotenässkolan i Kungshamn.

 

Var och en spelare hade ansvar att ta sig till Kungshamn och alla samlades under onsdagskvällen. Många föräldrar anslöt och valde att bo i Kungsnamn och majoriteten av dem på Wiggerviks camping. På onsdagen fick vi tillgång till två klassrum på skolan, luftmadrasser pumpades upp och spelarna fixa iordning rummen. Samling var kl 21, för att vara tyst vid 22. Det var mycket tissel, tassel och snack, inte undra på för det var både kill och tjejlag från inte mindre än 130 lag på plats på Cupen.

 

Ledarna fick dela på ett mindre rum i anslutning till spelarnas klassrum. Utmaningen för alla som bodde på skolan var att det fanns extremt få toaletter, så det var mycket köande.

 

Väckning skedde till tonerna av Kicki Danielsson och Godmorgon. Det var mycket fint väder, solen sken från en klarblå himmel. Första matcherna skulle spelas först på torsdag eftermiddag så ett gäng gick till badplats Fisketången där flera föräldrar anslut. Efter någon timme gick de tillbaka och det serverades lunch. Laddning för dagens match hade börjat. Matchen spelades på ca 10 minuters promenad från skolan där vi bodde. Då flera föräldrar och syskon hade följt med, så fick spelarna hjälp av den största klacken de haft.

 

Lag Gul mötte Frigg Oslo Drillo. Ett gäng med långa tjejer, som visade sig spela riktigt bra. Det slutade 0-7 till Frigg. Lite senare spelare låg Blå och mötte IFK Skoghall Dam Vit. En betydligt jämnare match som slutade oavgjort 2-2.

 

På kvällen diskuterades det mycket kring vad som kunde göras bättre. Backarna fick i båda lagen slita hårt, så även yttermittfältare.

 

Fredagen började som torsdagen, men nu var vädret sämre. Det hade regnat, och det var betydligt svalare ute. Första matchen var för lag Gul vid kl 12, så det blev en tidig lunch. Motstående var IF Hallby FK:Blå. En match som slutade med ännu en förlust 5-1. Något senare spelade lag Blå mot Hittarps IK:Svart. En tuff match som slutade 3-1 till Hittarp.

 

Efter matcherna var det en hel del snack och analys kring hur det kunde gå som det gjorde. Tjejerna kämpade hårt men det räckte inte. Vädret var inte så bra, så det blev en runda ner till den lokala ICA butiken, Skeppet för att handla proviant.

 

Nu observerade några att det fanns viss risk att FC lag Blå och Gul skulle kunna få mötas i första omgången i slutspel om placeringarna som gällde höll. Detta skulle ju vara lite av ett skräckscenario att föreningen skulle skicka hem sitt ena lag.

 

Det blev tidigt i säng på fredagen, för första matchen på lördagen var kl 9 och detta ca 25 minuter bort med buss och gång. Lag Blå mötte där BK Häcken:Gul. Analyser och diskussioner ledde fram till att ställa upp med en 3-backslinje snarare än 2 backar. Teorin var att det skulle ge ett bättre försvar och att yttermittfältare inte behövde jobba hem så mycket och kunde spara lite mer kraft till anfall. En genomgång med spelarna innan match kring en ny speluppställning hölls. Alla var positiva till att prova något annat. Sagt var gjort, tjejerna fick till ett bättre spel och kunde spela oavgjort, 3-3 mot Häcken.

 

Ungefär samtidigt spelare lag Gul mot BK Häcken:Svart men på planen vid skolan. Trots en 3-backslinje så visade sig att motståndet blev för svårt. Tjejerna gjorde en klart bättre prestation i matchen. Det slutade 1-4 till Häcken.

 

Båda lagen fyllde på med energi. För att ta sig an två ny gruppspelsmatcher redan vid lunch.

 

Lag Gul spelare mot Hittarps IK:Vit. FCH behöll samma laguppställning. Och det gav resultat. Det slutade 0-2 till FCH. Den första vinsten och glädjen var total bland tjejerna.

 

Strax efter mötte lag Blå Enköping SK. Här blev det en vinst med 1-4 till FCH. Lag Gul som precis vunnit en match var på plats och tittade och var med att fira glädjen över en vinsten.

 

Med dessa resultat så visar det sig att lag Blå tog sig till A-slutspel och lag Gul för spela B-slutpel. Ingen risk att de båda lagen ska mötas.

 

Lag Blå fick ladda om snabbt då nästa match var redan på lördagen vid 19. Motståndet var Näset SK. Väl på vallen så var det lag Gul där med skyltar och plakat. Föräldrar och sysken hade kastruller och annat som väsnades. Vilket gjorde gav en mycket fin och pampig inramning.

 

Inte långt efter avspark så åker bollen över FCH’s kortlinje en bit utanför mål. Domaren, som fått en hel del kritik i tidigare matcher för att bara röra sig inom mittcirkeln, såg inte detta. Spelare i FCH slog av på tempot, en Näset spelare tog bollen drev in på plan och gick till avslut som tyvärr gick i mål. En giltigt mål dessvärre. Kort där efter blev det ytterligare mål till Näset, och ytterligare ett. FCH spelare kom av sig, det blev en hel del ledsna och uppgivna spelare på och bredvid plan. I pausen var det allvarssnack, FCH är här för att spela fotboll och ha roligt. Tjejerna ryckte upp sig och tog tag i matchen. Man lyckades inte vända den, men man höll nollan och lyckades göra 2 mål. Matchen slutade 6-2 till Näset.

 

Det blev en lite dyster kväll för lag Blå. Men det fanns ju lite glädje i att lag Gul skulle spela på söndagen. Det blev en tidig kväll, och tidig väckning till tonerna av MARRS och Pump it Up! Åter var det match kl 9 och detta på planen 25 minuter bort. Ödet ville sig inte bättre än att vi mötte Enköping SK. Detta lag bodde granne med FCH på skolan, och det var goda relationer mellan flera av spelarna mellan lagen. Vi åkte samma bus dit. Skulle sen även åka samma buss hem efter en slutspelsmatch som är direkt avgörande och där ena laget blir utslaget. Lag Gul gjorde en riktigt fin match och vann helt rättvist med 4-2. Det ena lagets glada toner kontrasterades av våra grannars dystra toner.

 

Hem och ladda och äta lite, semifinalen var kl 15. Här passade alla spelare på att packa ihop, och grovstäda så att vi kunde lämna skolan senare. Ytterby IS stod för semifinal-motståndet. Lag Gul gjorde ännu en fin match och vann den röttvist med 2-1. Glädjen var tota!! Det ska spelas B-final!

 

Det tog en stund innan all rapportering var klar och det visade sig att det är IF Hallby FK vit som blev finalmotståndare. Siste matchen spelades åter på planen 25 minuter bort och detta kl halv sex. Vi lämnade skolan, föräldrarna sina campingplatser och stugor och hotell. Alla samlades på Hunnebovallen för att se och vara en del an finalen.

 

FCH blev utsatta för en hård press och det blev inte så många avslut på mål. Även om det var hård press så kom inte hellre Hallby till värst många avslut. Det stod 0-0 efter 20 minuter i första halvlek. Mycket snack och pepp i pausen, och så var det avspark igen. När det var ca 7 minuter kvar lyckades Hallby få in en boll i mål efter en del stök i straffområdet. Trots en massiv hejarklack, ändring av positioner till ett mer anfallande lag så lyckades inte lag Gul att få till en kvittering. Matchen slutade 0-1 till Hallby.

 

Det blev prisutdelning med medalj och en Kalles t-shirt innan spelare och föräldrar började den långa bilfärden tillbaka till Hässleholm. 

Nyheter från våra lag
F12/F13 (födda 2011 & 2012), 16/05 13:51 
 
Följ oss
Följ oss på Facebook Följ oss på Instagram
 
Sponsorer
 
 
Samarbeten