SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i FC Hessleholm
BLI MEDLEM
Välkommen till FC Hessleholm!


Övergripande mål:

 

 

  • Att erbjuda barn, ungdomar och seniorer möjlighet att spela fotboll och utvecklas inom föreningen
  • Att bedriva såväl bredd- som elitverksamhet med flicklag i alla åldersgrupper och ett representationslag
  • Att bedriva fotbollsverksamhet inom ramen för rådande ekonomiska förutsättningar
  • Att vara en förening som många vill tillhöra
  • Arbete för mångfald, jämställdhet och socialt engagemang ska genomsyra vår verksamhet
  • Att fostra barn och ungdomar till ansvarskännande människor som visar respekt för såväl medmänniskor som regler och normer
  • Att erbjuda ledare utbildning och inspiration så att de på bästa sätt kan ta hand om tjejer som vill spela i FC Hessleholm


FC Hässleholm värdegrund: 


Vår värdegrund är inspirerad av FN:s barnkonvention


Allas lika värde

Att sätta flickornas bästa i fokus

Allas rätt till utveckling i & genom fotboll

Att alla spelare får säga sin mening och få den respekterad


Vi i FC Hessleholm följer FN’s barnkonvention.

Verksamheten arbetar för trygghet, glädje och gemenskap.

Alla som vill ska få vara med utifrån sina förutsättningar oavsett nationalitet, etnisk ursprung, religion, hudfärg, psykisk eller fysisk ohälsa etc.


Etik och moral ska prägla verksamheten och vi har nolltollerans mot kränkning, mobbning, våld, droger, alkohol och tobak.


Barnet, leken och utvecklingen ska stå i centrum och rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande och gemenskap på lika villkor.


Våra ledord är så många som möjligt, så länge som möjligt. Vi ställer oss därav emot all form av toppning i våra ungdomslag. Delaktighet och gemenskap går före prestation med undantag för A-laget, där prestationen är ett krav.

Dagens tränarutbildning
2021-10-24 17:46

Idag har 11 st ungdomstränare genomfört 1a dagen av 2 i Tränarutbildning C som Olle Nilsson höll i.

Dagen innehöll en hel del teori och avslutades med praktiska träningsövningar där Österås bjöd på fantastiskt höstväder.

Härligt jobbat alla!!

/Jonas Samuelsson

 

Förköp av biljetter till landskampen
2021-10-08 11:49

Hej,

Den 21/10 ordnar FCH en landskamp mellan Sverige - Belgien Dam U23.

Detta är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp vår fina förening och Österås IP.

Nu hjälps vi åt att fylla läktarna och visa vårt stöd för det svenska flicklandslaget.

 

Förköp av biljetter går att göra den 11/10 kl 18:30-19:45 vid stora entrén på Österås IP.

 

Har du inte möjlighet att ta dig dit så kontakta oss på kansli@fchessleholm.se så hjälper vid dig.

 

Mvh

Styrelsen

Förköp av biljetter till landskamp
2021-09-28 13:04

Som vi tidigare meddelat kommer Fc Hessleholm anordna en U23 landskamp mellan Sverige - Belgien den 21/10. 

 

Spelarna går in gratis tillsammans med sina lag. För föräldrar, syskon, släktingar och vänner finns det möjlighet att förköpa biljetter. Detta sker på Österås vid den stora entrén. Följande dagar gäller: 

4/10, 18:30-19:45

11/10, 18:30-19:45

 

Vuxenbiljett kostar 60kr och barn mellan 0-17 år betalar 30kr. 

 

 

"Uppdrag inom föreningen"
2021-09-24 19:50

Brinner du för något speciellt? 

Har du några styrkor som skulle kunna tas tillvara på inom föreningen? 
Vill du också att FC Hessleholm ska fortsätta vara den framgångssaga den blivit? Tveka då inte att ta en titt under "uppdrag inom föreningen" som är uppdaterad med vakanta poster som behöver fyllas. 
Vi inser att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och det finns mycket som behöver göras i en förening som drivs med frivilliga krafter. Vi behöver din hjälp, om så bara några timmar per månad, för att avlasta de som redan idag drar ett tungt lass eller för att göra sådant som idag inte hinns med. Allt vi gör syftar till att skapa en bättre tillvaro för våra spelare, dvs era barn. Om du är duktig på något, t.ex. kommunikation, försäljning, strukturering, eller helt enkelt kan hugga i där och när det behövs så hör av dig. Du behövs!
 
Tveka inte att anmäla ert intresse till mail: kansli@fchessleholm.se
 
FCH anordnar landskamp på Österås
2021-09-17 09:32

Hej,
Vi har fått möjlighet att att arrangera en damlandskamp U23 mellan Sverige och Belgien torsdagen den 21 oktober.

Vi har bett tränarna i alla åldersgrupper att ställa in sin träning denna dag och istället går på matchen så hela föreningen får en fantastiskt rolig kväll tillsammans på Österås.
Självklart också för att heja fram vårt duktiga damlandslag i U23.

Torsdag 21 oktober
Matchstart 18:00

Alla som är klädda i FCH-kläder har gratis entré!
Övrig entré är 30 kr för 0-17 år, 60 kr för 18+

Varmt varmt välkomna!!

Mvh Styrelsen

Enkelt sätt att stödja FC Hessleholm
2021-08-18 14:06

Hej!

Vi vill påminna dig om vårt samarbete med Sponsorhuset. Det är ett otroligt enkelt sätt att stötta FC Hessleholm när du ändå handlar eller bokar hotell på nätet. Går du till butiken (finns över 600 st) via Sponsorhuset så får både du själv och FC Hessleholm pengar tillbaka. Inget blir dyrare för dig som handlar. Skapa ett inlogg gratis här. https://www.sponsorhuset.se/fchessleholm/intro

Tipsa gärna era vänner och bekanta.  

Emmy Thyberg uttagen till F06-landslaget
2021-08-17 15:57

Emmy Thyberg är en av 46 spelare i F06-landslagets första trupp som har kallats till läger i Göteborg i början på september.

 

Vi säger stort grattis till Emmy

 

 

Tack för dessa åren Kärstin!
2021-08-14 12:09
TACK!

Imorgon söndag utför vår eminenta städerka sin sista städning på Österås och vi vill tacka henne för hennes engagemang i föreningen under de gångna åren! 

Sedan Coronautbrottet har Kärstin dessutom utfört städningen ideellt .

 

TACK Kärstin! 

 

 

Ny info lagkontoansvariga/chokladförsäljning
2021-07-15 12:00

 

För de lag som ännu inte anmält lagansvariga påminner vi vänligast att försöka fylla i dokumentet efter bästa förmåga efter att ni läst igenom ansvarsbeskrivningen i dokumentet. Lagkassor i FC Hessleholm_.pdf 

De lag som ej anmält är : Dam-U, 15/16, 06/07 och det som eftersöks är alltså 2 personer- 1 ordinarie samt 1 reserv.  

Anmäl ert intresse till resp tränare som sedan skickar ut en kallelse i sportadmin där ni som föräldrar i laget röstar ja/nej  och där minst 50 % av lagets medlemsantal skall ge ett positivt gensvar.   Detta istället för att få underskrifter ifrån er föräldrar, vilket vi förstår kan vara svårt i dessa tider. 

 

För att vara lagkasseansvarig krävs att du är kund i banken  Sparbanken Skåne och är du ännu inte kund så anmäler du dig här : http://www.sparbankenskane.se/kundonline

Detta för att underlätta för både kontaktperson bank samt kassör. 

 

Förutom detta så påminner vi vänligast att betala in de chokladförsäljningar som ännu inte är inbetalade i resp lag.  Saldo för försäljning dras av kassör från resp lagkonto efter godkännande av lagkontoansvariga/tränare den 31 juli. 

Med förhoppning om en fortsatt skön sommar -styrelsen

2021-06-29 22:44

Skånes Fotbollförbund arrangerar en FIFA-turnering i deras ”space” på Challangermode.com den 1 juli klockan 19:00 (incheckningen öppnar 18:00). Den är kostnadsfri och alla har möjlighet att delta. Instruktioner hur man deltar i FIFA-turneringen på plattformen som Skånes Fotbollförbund använder finns bifogat och anmälan till och mer info om själva turneringen finns på länken nedan. Representera gärna oss genom att skriva in föreningsförkortningen innan användarnamnet. Lycka till!

FIFaanmälan

Dokument- för instruktioner om regler

 

Samarbete IFK-Vittsjö-FCH
2021-06-29 22:22

Hej alla medlemmar i FCH. 

 

Som ni säkert kommer ihåg så sades det inför årsmötet 2021 att vi skulle inleda diskussioner med andra föreningar för att hitta nya vägar framåt. 

Detta initiativ har lett till att vi inlett ett samarbete med IFK där vi har som ambition att dela klubbstuga med dessa för att sedan bygga vidare på vår relation sinsemellan. Då vi saknade domaransvarig åtog sig IFK att hjälpa oss med detta under våren och detta har fungerat bra. 

Båda föreningarna ser positivt på denna utveckling och vi är båda väldigt måna om att bibehålla vår nuvarande struktur som 2 välfungerande föreningar. 

 

Förutom detta så inleddes också samtal med Vittsjö som lett till att det imorgon, 30 juni- hålls en pressträff med Norra Skåne där vi, både Vittsjö och FC Hessleholm går ut med att vi kommer inleda ett samarbete där vi i gemensam regi kommer att starta upp ett F17- lag där spelare från båda föreningar ingår. Det finns fortskridande planer framöver också men båda föreningarna kommer sätta ihop en arbetsgrupp som kommer att utarbeta dessa planer så att allas intressen blir beaktade. 

Den långsiktliga tanken är naturligtvis att kunna erbjuda alla unga tjejer en fortsättning i föreningen- oavsett ambitionsnivå och en unik möjlighet att utvecklas i sin egen takt, utan att behöva ta steget upp till damnivå efter en viss ålder som det är nu. 

Samarbetet kommer även  innebära ett visst utbyte av tränare mellan föreningarna i vissa lag men inget som i nuläget är bestämt mer än så. 

Vidare information kommer framöver. 

Ha en bra sommar alihopa! 

FCH i samarbete med IFK
2021-06-16 18:37

Gemensam klubbstuga med IFK Hässleholm 
Efter en tids funderande har FC Hessleholm och IFK Hässleholm beslutat om att framöver dela klubbstuga. Bakgrunden är att FCH fram tills nu inte haft någon egen klubbstuga. Det har varit saknat och stått högt på styrelsens önskelista att hitta en lösning. IFK har å sin sida en bra klubbstuga på bra läge på Österåsområdet. Efter en noggrann utvärdering har styrelserna i de båda föreningarna kommit fram till att en delad klubbstuga kommer vara till nytta för såväl FCH som IFK.
”Genom att dela klubbstuga med IFK kommer vi få en bättre förankring på Österåsområdet och dessutom en naturlig samlingsplats för våra ledare och ungdomar. Det är något som vi har saknat, och som vi tror kommer betyda mycket för gemenskapen i FC Hessleholm”, säger FCHs ordförande Jonas Bertilsson.
”Vi i IFK är glada att få dela klubblokal med FCH. Det kommer vara utvecklande för såväl FCH som IFK att dagligen mötas och tex. dela erfarenheter mellan ledare. Jag är säker på att båda föreningarna har mycket att bidra med till den andre. Det här kommer bli ett lyft för hela den totala fotbollen med ett ännu mer levande Österåsområde”, säger IFK Hässleholms ordförande Henrik Jönsson.
Både FCH och IFK poängterar att det inte är fråga om en sammanslagning av de båda klubbarna. FCH har gjort en strålande utveckling och skapat en väldigt bra miljö för tjejfotbollen i Hässleholm. Den resan kommer FCH fortsätta under sitt eget klubbmärke. Ett stärkt samarbete mellan FCH och IFK i en gemensam klubbstuga tror de båda föreningarna däremot enbart är positivt och gynnar den fortsatta utvecklingen.

Mvh Styrelsen

Stöd FCH- spela miljonlotteriet
2021-05-27 07:50

 

Hej!

Du har nu möjlighet att köpa 4 st skraplotter från Miljonlotteriet och skrapa fram stora vinstpengar och resor. Det fantastiska är att du betalar 200 kr för dessa fyra lotter och hela summan tillfaller faktiskt FC Hessleholm. Du väljer själv om du vill få lotterna hemskickade eller skrapa online!

Vi hoppas att du tar chansen till att bli miljonär samtidigt som du stödjer FC Hessleholm med otroligt viktiga intäkter. Du väljer själv när du vill avsluta prenumerationen, som är helt utan bindningstid, men väljer du att fortsätta prenumerationen på fyra nya lotter så går 25 kr till FC Hessleholm varje ny månad. OBS! Man kan endast köpa lotterna en gång per person via sitt personnummer. 

 

: https://www.miljonlotteriet.se/spela/kampanjer2021/sponsorhuset-fotboll?lag=21351

Köp presentkort- stötta med 5% till FC Hessleholm
2021-05-12 12:24
Stötta FC Hessleholm!

Nu kan du stötta FC Hessleholm varje gång du handlar på McDonalds, Zalando, NetOnNet, Åhlens, Rituals och Elgiganten. Detta gör du genom att köpa presentkort via Sponsorhuset, 5% av ordervärdet tillfaller FC Hessleholm. Gå in i Sponsorhuset Shop och se senaste butikerna som de samarbetar med här:

https://www.sponsorhuset.se/fchessleholm/butik/sponsorhuset-shop

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F09/10, 02/12 08:45 
F08, 15/11 19:44 
F09/10, 29/10 08:16 
F09/10, 13/10 14:13 
F09/10, 05/10 15:09 
Tränare, 27/09 11:44 
Tränare, 24/09 08:36 
 
Vid skada
Sponsorer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Samarbeten